Waarom werken bij Keolis?

Bij Keolis, het grootste private mobiliteitsbedrijf van België, maak je elke dag het verschil. Voor onze passagiers, onze partners, onze mensen en onze planeet. Breng je als (kandidaat)buschauffeur samen met onze 3300 collega’s elke dag onze passagiers met een glimlach van A naar B? Ben je het technisch talent die onze voertuigen onderhoudt en veilig de baan op stuurt? Of zet je als bediende je expertise in zodat onze organisatie op wieltjes loopt? Dan zoeken wij jou om #TeamKeolis te versterken.

Waarom werken bij Keolis?

Wie is Keolis Belgium?

Keolis is een internationale mobiliteitsspeler met in België een vloot van meer dan 2.700 voertuigen en 3.300 medewerkers. De onderneming ontplooit haar activiteiten via een veertigtal filialen die over het hele land verspreid zijn. Als wereldwijde mobiliteitsspeler, aanwezig in 13 landen en verspreid over 4 continenten, geeft Keolis samen met haar partners vorm aan de mobiliteit van morgen. Dit doen we in België met onze bussen, autocars en taxi’s. In de rest van de wereld doen we dit met autonome metro- en tramsystemen, deelfietsen, treinen en vele innovatieve alternatieven. We zetten volop in op de nieuwe mobiliteitsvormen en dragen ons steentje bij voor een betere planeet.

We zetten ons ook in voor een betere samenleving

Veiligheid

Keolis blijft erop hameren: veiligheid boven alles. We zijn dan ook trots dat we het eerste Belgische mobiliteitsbedrijf in personenvervoer zijn dat het ISO39001-certificaat gekregen heeft. De toekenning van ISO39001 aan Keolis betekent dat het bedrijf voldoet aan alle eisen van de norm van het ‘Verkeersveiligheid Managementsysteem’. Het streven naar deze certificering is een investering in veiligheid, waar zowel onze passagiers als onze mensen de vruchten van plukken.

safety-day

Diversiteit & inclusie

Keolis is een bedrijf waar iedereen zich thuis kan voelen en waar iedereen graag moet kunnen werken. Onze mensen zijn het belangrijkste kapitaal. Er wordt daarom veel aandacht besteed aan diversiteit, gelijkheid en inclusie. Al meer dan tien jaar werken we actief aan gelijke kansen op de werkvloer, aan een gelijkwaardige en respectvolle behandeling van onze mensen. Als bedrijf werkten we hiervoor een diversiteitscharter af. Bovendien werkt Keolis continu aan de GEEIS-Diversity-certificatie. Dit label staat voor “Gender Equality European/International Standard & Diversity” en is telkens twee jaar geldig. In 2017, 2019 en 2021 werd Keolis beloond voor haar inspanningen. Ook in 2023 ontvingen we een hernieuwing van het GEEIS-label!

Duurzaamheid

We zetten elke dag stappen in de richting van groene en duurzame mobiliteit. Keolis in Vlaanderen behaalde het "VOKA Charter Duurzaam Ondernemen” (VCDO) omwille van het uitgevoerde duurzaamheidsbeleid. Concreet geven we aandacht aan de biodiversiteit van onze terreinen, hergebruiken we regenwater om onze bussen te wassen, maar steunen we ook armoedeprojecten, verbeteren we het psychosociaal welzijn, zetten we in op levenslang leren en steunen we lokale landbouw en korte keten. Bovendien behaalden we in 2022 de ISO14001-norm voor MilieuManagement als eerste privaat bus- en autocarbedrijf in ons land.

Volgende halte: werken bij Keolis!

Waarom kiezen voor een job als buschauffeur?

Daarvoor luisteren we graag naar onze chauffeurs, de beste Keolis-ambassadeurs. Het beroep van chauffeur is een enorm dankbare job. Of je nu als schoolchauffeur leerlingen vervoert naar school of het zwembad, als Lijnchauffeur je klanten veilig en vlot van halte A naar B brengt of een groep toeristen de beste tijd van hun leven bezorgt… Je krijgt erkenning voor het werk dat je doet, van je klanten, van je collega’s en van ons als werkgever.

Geen fan van een kantoorjob tussen vier muren, maar ben je wel graag op de baan en hou je van vrijheid? Ben je graag je eigen baas (of zoals wij zeggen: baas in eigen bus) en ben je zelfstandig, flexibel en verantwoordelijk? Dan is een job als buschauffeur ongetwijfeld iets voor jou!

Als buschauffeur kan je bij ons rekenen op een competitieve verloning en werkzekerheid. Je wordt elke maand correct en tijdig betaald. Keolis is een internationaal bedrijf, maar het voelt als een familiebedrijf. Bij ons ben je geen getal, maar een waardevolle collega van ons #TeamChauffeur.

Al wél een rijbewijs D op zak? Dan bieden we verschillende chauffeursfuncties aan, afhankelijk van de regio en de beschikbaarheden op dit moment:

  • Schoolbuschauffeur
  • Lijnchauffeur (als pachter van De Lijn, openbaar vervoer – geregeld vervoer)
  • Toerismechauffeur (Brussel, Geraardsbergen, Zulte, Jabbeke)
  • Fabrieksvervoer

Opleiding rijbewijs D

Nog geen rijbewijs D op zak? Geen probleem, Keolis biedt gratis opleidingen aan om je rijbewijs D te behalen, zodat je een bus of autocar mag en kan besturen. Hiervoor heb je een rijbewijs B nodig.

Ben jij het technisch talent dat wij zoeken?

Goed onderhouden voertuigen zijn cruciaal om onze passagiers en chauffeurs veilig op de baan te sturen. Ben jij het technisch talent dat we zoeken voor het onderhoud van onze voertuigen? Heb je ervaring met het onderhoud van voertuigen/bussen en hou je van variatie, flexibiliteit en continu bijleren? Werk je georganiseerd en hou je van een nette werkruimte? Dan ben jij de mecanicien die we zoeken om ons #TeamMecanicien te vervoegen, want samen sleutelen we aan een veilige mobiliteit!

Andere profielen

Net omdat Keolis een groot bedrijf is, zoeken we continu ondersteunende en administratieve profielen zodat onze organisatie op wieltjes loopt. Zo zoeken we bijna continu planners-dispatchers die de planning van de ritten in goede banen te leiden en rechtstreeks in contact staan met onze chauffeurs, verscheidene HR-profielen, regelmatig ook commerciële profielen, … Neem zeker een kijkje in onze openstaande bediendeprofielen.

Métiers administratifs