Ontdek onze vacatures

Buschauffeur, een gevarieerde job

Keolis voert opdrachten uit voor verschillende klanten en heeft dus ook heel veel verschillende types ritten. Daarom zoekt Keolis personen die houden van veel variatie en die met de glimlach verschillende groepen klanten tevreden willen maken.

Keolis voert opdrachten uit voor scholen. In ons bedrijf rijden heel wat chauffeurs rond die elke dag met de glimlach hun leerlingen naar school vervoeren of hen naar het zwembad brengen. Deze chauffeurs halen samen met een begeleider ’s morgens de leerlingen op en brengen hen ’s avonds terug veilig thuis.

Vergelijkbaar met het schoolvervoer zijn de ritten voor fabrieksvervoer. In plaats van kinderen vervoer je arbeiders naar hun werkplaats en terug. Dit gebeurt afhankelijk van de klant ’s morgens, ’s middags of ’s avonds. Vaak kan dit gecombineerd worden met schoolvervoer of andere diensten.

Een ander belangrijke activiteit van Keolis is het openbaar vervoer. Je ziet overal in Vlaanderen lijnbussen rijden, maar een deel van die voertuigen zijn Keolis-bussen.

In opdracht van De Lijn voeren wij dan ook heel wat lijnen uit. De chauffeurs die dit werk doen, komen elke dag in contact met nieuwe mensen. Sociaal is dan ook het sleutelwoord voor deze chauffeurs.

Wie een bus huurt, krijgt er een toerismechauffeur bij. Deze chauffeurs doen vaak dagtrips, maar ook meerdaagse reizen komen voor. Ze ontvangen passagiers en helpen hen waar nodig. De chauffeurs van een touringcar zijn er om het comfort van de reizigers te bewaken en hen veilig op hun bestemming te brengen.

Elk type chauffeur heeft een eigen soort werk, maar voor alle chauffeurs geldt dat ze zelfstandig en nauwkeurig werken en stipt, klantvriendelijk en flexibel zijn. Ze zijn sociaal en contactvaardig en kunnen zich aanpassen aan veranderende omstandigheden. Afspraken nakomen is heilig voor hen.

Mecanicien | Elektromecanicien, een job met veel verantwoordelijkheid

Keolis heeft een wagenpark om U tegen te zeggen. Met bijna 3000 voertuigen is er altijd wel iets te doen. Onderhoud, depannage, banden vervangen, herstellingen... Je zorgt er dankzij jouw werk voor dat elke dag duizenden passagiers op hun bestemming geraken.

Als (elektro-)mecanicien sta je samen met de collega's in voor het onderhoud en de herstelling van bussen en autocars. Elektromecaniciens met een goede kennis van elektronische en elektrische uitrustingen, die zelfstandig storingen kunnen opsporen en oplossen zijn de perfecte kandidaat. Keolis beschikt over verschillende goed uitgeruste werkplaatsen met alle moderne tools verspreid over heel het land. Als mecanicien of elektromecanicien bij Keolis word je dus verantwoordelijk voor een belangrijk deel van ons wagenpark. Je collega’s helpen je waar nodig en ook omgekeerd spring je in voor je collega’s.

Wij zoeken ook andere profielen

Keolis zoekt naast chauffeurs en mecaniciens ook nog geregeld andere profielen. Denk maar aan planners, dispatchers, commerciële en administratieve functies of hogere functies. Benieuwd naar je carrièremogelijkheden binnen Keolis? Ontdek alle openstaande vacatures.

Behaal je rijbewijs D via Keolis

Je zoekt een uitdaging, je bent flexibel, al in het bezit van een rijbewijs B en graag onderweg? Grijp deze kans met beide handen! Haal je rijbewijs D via Keolis. Wij zorgen voor alles. De eerste stap naar dat rijbewijs D is je inschrijven zodat we contact kunnen opnemen.

Benieuwd naar hoe de job van chauffeur eruit ziet?

Neem een kijkje op ons YouTube kanaal en bekijk de getuigenissen van onze collega's.

In vier stappen naar je rijbewijs D

  1. Schrijf je in via het inschrijfformulier
  2. Wij nemen telefonisch contact op voor een eerste kennismaking
  3. Wij nodigen je uit op gesprek
  4. Je begint aan je opleiding rijbewijs D

Meer info via HR@keolis.be

Werken bij Keolis

Keolis is de grootste private operator in België in het bezoldigde personenvervoer. Wij staan voor kwalitatief vervoer, aangepast aan de noden van elke groep. Met 40 filialen en dubbel zo veel stelplaatsen is Keolis verspreid over het hele grondgebied. Zoek je leuk werk in de buurt, met een gevarieerde jobinhoud, dan ben je bij Keolis aan het juiste adres.

Dankzij ons ruime aanbod aan touringcars en autobussen bieden wij u telkens de meest passende oplossing voor schoolreizen of bedrijfsuitstappen. Je zoekt een job als schoolbuschauffeur, of rij je liever met een bus van De Lijn? Bij Keolis hebben we de job die bij je past. Zie je jezelf eerder aan het stuur van een minibus of een grote touringcar? Ook dan hebben we vacatures die je op het lijf geschreven zijn.

Keolis beschikt ook over eigen werkplaatsen en eigen mecaniciens. Sleutel je graag aan grotere voertuigen en bussen? Ben je mecanicien of elektromecanicien? In verschillende filialen zoeken we mensen met verstand van mechaniek en elektromechaniek voor onze moderne vloot aan voertuigen.

Bekijk de vacatures voor buschauffeur en mecanicien / elektromecanicien op onze website en solliciteer.